Welkom bij borduurmuseum 'het losse steekje'

Oma borduurde en misschien uw moeder nog? Borduren lijkt misschien wat ouderwets, maar de vrijwilligers van Borduurmuseum ‘Het losse steekje’ brengen bezoekers graag op andere gedachten. De enthousiaste borduurder Aart Muit bewijst zelfs dat het geen vrouwen ambacht is en vertelt elke woensdagmiddag over zijn hobby. Een grote collectie borduurwerken in verschillende formaten sieren de wanden van het museum, variërend van stil levens tot nageborduurde kunstwerken als de nachtwacht en het melkmeisje van Vermeer. Ook wordt er elk jaar een expositie gehouden. Op de bovenverdieping van het Borduurmuseum (voor mindervaliden bereikbaar met een traplift) is een afdeling ingericht met houtsnijwerk. Tijdens de openingstijden wordt het Fries houtsnijwerk gedemonstreerd door ervaren houtsnijders in Houtsnijmuseum ‘De losse spaander’.

Op dit moment wordt er aan de website van het Borduurmuseum gewerkt, waardoor de aangeboden informatie op de website beperkt is. Onze excuses voor het ongemak! Neem bij vragen of onduidelijkheden gerust contact met ons op!

Museumdag 25 november 
Zaterdag 25 november opent het Borduur- en Houtsnijmuseum haar deuren voor een speciale dag. Op deze museumdag wordt een demonstratie beschilderen van borduurwerken gegeven, wat een fascinerend effect heeft op de borduurwerken. Daarnaast zullen ook de borduurder en houtsnijder aanwezig zijn om uw bezoek onvergetelijk te maken. Voor kinderen is er een speurtocht met aan het einde een leuke attentie. Kortom, een uitje voor jong en oud! U bent van harte welkom van 10 tot 16 uur. De entree is deze dag €1,-. Ook kunt u ervoor kiezen om een hapje en drankje te nuttigen.

Telefoonnummer
06-47401508

Bgg. 06-25285394 (Rien)
(telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag tijdens kantoortijden)

Email-adres
info@borduurmuseum.nl

Adres
Espeterweg 7a, 3771RK Barneveld

Openingstijden
woensdagmiddag van 13.00 – 16.30 uur.
In de maanden juni, juli en augustus extra open op dinsdag van 13.00 – 16.30 uur.
Gesloten in de maanden december en januari.
Ook is het museum op dankdag (1 november 2023) en biddag (13 maart 2024) gesloten.

Toegangsprijs
€ 9,50 p.p. incl. koffie/thee en koek, een boeiende beeldpresentatie en rondleiding
Kinderen t/m 7 jaar: gratis

Groepen
Vanaf 10 personen kunt u ook een afspraak maken buiten de openingstijden

Parkeren
Gratis bij het museum

Parkeren touringcars
Ons museum is voor touringcars bereikbaar via Bijenveld (aan de achterzijde van het museum), gratis parkeren op eigen terrein